HASEGAWA krájecí prkénko FRK 46x26 cm
To nejlepší pro Vaše japonské nože!
Krájecí prkénko s dřevěným jádrem pro japonské nože - nikdy se nedeformuje, je šetrné k ostří nože a o 30-50% lehčí než běžná prkénka.
Vyrobeno v Japonsku.
Kategorie: | HASEGAWA prkénka |
---|---|
Rozměr: | 46 x 26 x 2 cm |
Hmotnost: | 1,6 kg |
Tepelná odolnost: | nad 90° C |
Hasegawa krájecí prkénko s tuhým dřevěným jádrem.
Dřevěné jádro zabraňuje deformacím a ohýbání při dlouhodobém používání a mytí při vysokých teplotách. Prkénko je vždy stabilní a lze je mýt v myčce na nádobí.
Prkénko je o 30-50% lehčí ve srovnání s běžnými prkénky a velmi snadno se ním manipuluje, což vede k lepší hygieně a údržbě. Navíc snižuje nebezpečí způsobená pádem.
Speciální měkký povrch z obou stran tlumí a pohlcuje údery nože, čímž si čepel zachovává svoji ostrost.
Povrch prkénka má jemnou strukturu zabraňující klouzání potravin.
Prkénka HASEGAWA jsou nejen šetrné k ostří, ale i k životnímu prostředí. Díky dřevěné struktuře jádra je množství použitého plastu menší než u běžných krájecích prkének. Kromě toho dřevěné jádro využívá dřevěný odpad, nikoli nově vytěžené dřevo.
Prkénko má japonskou antibakteriální certifikaci SIAA ISO22196 a je odolné vůči dezinfekcím a bělidlu.
Vyrobeno v Japonsku - to nejlepší pro Vaše japonské nože.
Jak pečovat o krájecí prkénko HASEGAWA
Krájecí prkénko HASEGAWA je velmi měkké a udržuje ostří nožů po delší dobu než jiná prkénka. Při správné péči Vám prkénko bude sloužit k plné spokojenosti mnoho let.
Věnujte prosím trochu času přečtení následujících tipů, jak o ně správně pečovat a udržovat je v hygienickém stavu pro dlouhodobé používání.
Umyjte prkénko po každém použití
Každé krájecí prkénko je náchylné k ulpívání bakterií na svém povrchu v důsledku přímého kontaktu s potravinami. To se projevuje zejména při krájení syrových potravin jako je např. maso či ryby.
Po každém použití umyjte důkladně prkénko pod tekoucí horkou vodou za použití saponátu a kartáčku či houbičky. Prkénko můžete rovněž bez problémů dát do myčky nádobí. Další možností je použít vroucí vodu z konvice na vodu a prkénko – nalejte vroucí vodu na prkénko a očistěte kartáčkem.
Vyhněte se horkým a mastným potravinám
Obecně platí, že plasty při delším kontaktu absorbují olej – tato tendence se zvyšuje s rostoucí teplotou. Nenechávejte proto smažené potraviny, jako jsou např. řízky po delší dobu na prkénku.
Používejte brusnou houbičku HASEAGAWA
Speciální brusná houbička HASEGAWA odstraní z povrchu veškeré nečistoty, rýhy a otřepená vlákna. Prkénko tak zůstane čisté a hygienické.
Používejte bělidlo pro odstranění odolných skvrn
Měkký povrch usnadňuje vznik skvrn zejména pokud prkénko nebudete pravidelně čistit. Jednoduchým řešením je ale použití bělidla, které jednoduše a dokonale skvrny odstraní. Doporučujeme použít běžný bělící prostředek, např. Savo Perex.
Savo rozřeďte vodou v poměru 1:10 a ponechejte působit cca 20 min. Při větším znečištění zvyšte poměr na 2:10 a dobu působení na 30 min.
Černá krájecí prkénka HASEGAWA
U černých prkének může v průběhu používání dojít k jevu, kdy na povrchu prkénka jsou viditelná bělavá místa. Opět se jedná o znečištění, které lze jednoduše vyčistit. Vezměte starý zubní kartáček a za použití saponátu místa krouživým pohybem očistěte. Následně prkénko důkladně omyjte a osušte.
Nečistoty, které se na povrchu krájecích desek usazují dlouhodobě, nemusí být snadné odstranit. Doporučujeme proto pravidelnou údržbu vašich krájecích prkének HASEGAWA.
Kompletní návod si může stáhnout vedle v záložce "Související soubory".
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.