Kristína Nemčková
Ambassadorka nožů značky YAXELL a vítězka 3. řady soutěže MasterChef Česko, kterou v roce 2019 vyhrála v 17 letech a stala se tak nejmladší vítězkou na světě. Je autorkou kuchařské knihy #UPGRADE, díky které ji zařadil Forbes mezi výběr 30pod30. Pracovala v dvoumichelinské restauraci Story v Londýně na pozici Chef de Partie a nyní zastává pozici Demi Chef de Partie v nejlepší restauraci světa se třemi michelinskými hvězdami, Geranium v dánské Kodani. Od roku 2022 je také ambasadorem Českého gastronomického institutu.
Lukáš Neckář
Šéfkuchař s dvacetiletou praxí a milovník asijské kuchyně. Zakladatel unikátního konceptu ColorSushi s vlastní produkcí a zábavou, ale také lektor způsobu zdravého stravování.
David Valíček
Showman, ale především vynikající kuchař – to je David Valíček, který při cestě za svým snem otevřít restauraci a kurzy vaření ve svém rodném regionu podrobil svoje schopnosti zkoušce v řadě světově uznávaných restauracích. Můžete jen hádat, kterou značku nožů si pro svojí práci vybral.
Jakub Horák
Ambasador nožů značky YAXELL, je prvním Evropanem, který získal titul mistra světa v japonském vaření na soutěži Washoku World Challenge. Jakub, pocházející z Plzně, se začal věnovat japonské kuchyni v patnácti letech a postupně si vybudoval renomé díky svému talentu a tvrdé práci. Po získání kuchařského stipendia v Japonsku, kde studoval a pracoval v prestižních restauracích, se stal uznávaným šéfkuchařem v restauraci Yamato v Praze. Své znalosti a zkušenosti nyní předává dalším nadšencům prostřednictvím vlastních kurzů japonského vaření.
Richard Tomáš
Richard Tomáš, mistr světa v sushi a ambasador nožů YAXELL, se stal prvním Čechem, který získal prestižní titul Grand World Champion na World Sushi Cup Japan 2022. Jeho cesta k mistrovství vedla přes výuku od legendárních japonských mistrů, jako jsou Masayoshi Kazato, Tadashi Yamagata a Hirotoshi Ogawa. Po bohatých zkušenostech ze zahraničních restaurací působí již více než deset let v renomované restauraci YAMATO v Praze.
Petra Vindyšová
Ondřej Molina
Šéfkuchař, instruktor vaření, osobní kuchař, ale také gastro konzultant. Nejprve byl v Itálii, potom Velká Británie, velká zastávka na Novém Zélandu, pak s přestávkou v Praze, Německo a Londýn. Několikrát pracoval v restauracích s Michelinskou hvězdou. Stejně jako ostatní ambasadoři, si i Ondřej pro svoji práci vybral špičkové značky.
Tomáš "Fenix" Franek
Naším nejčerstvějším ambasadorem nožů značky je úspěšný hudební interpret, člen dnes již velmi dobře známého uskupení Food Addictors, ale také šéfkuchař restaurace pivovaru Kilián.
Michal Prachař
Nádobí Gastrolux® používají rádi nejen hobby kuchaři, ale je oblíbené i u profesionálních kuchařů špičkových restaurací. Podívejte se na záběry z restaurace Borgo Agnese, kde jsme fotili naše nádobí v akci - v rukách šéfkuchaře Michala Prachaře.