Kristína Nemčková
Dlouholetá ambassadorka nožů YAXELL a vítězka 3. řady soutěže MasterChef Česko, kterou v roce 2019 vyhrála jako nejmladší vítězka v historii. Je autorkou kuchařské knihy #UPGRADE, za kterou ji magazín Forbes zařadil do prestižního výběru 30 pod 30.
Po zkušenostech v dvoumichelinské restauraci Story v Londýně pracovala jako zástupce šéfkuchaře (sous chef) v jedné z nejlepších restauraci na světě – třímichelinské Geranium v Kodani. Nyní působí v Japonsku a současně se podílí na otevření nové restaurace na Filipínách.
Lukáš Neckář
Ambasador japonských nožů Yaxell, šéfkuchař s bohatou praxí z luxusních pražských hotelů a odborník na asijskou kuchyni. Stojí za unikátním projektem Color Sushi, který propojuje tradiční sushi s moderním vizuálním pojetím. Podílel se na vzniku několika sushi bister a gastronomických projektů. Jeho precizní a vizuálně poutavé cooking show můžete zažít na gastrofestivalech i soukromých akcích.
Richard Tomáš
Richard Tomáš, mistr světa v sushi, se stal prvním Čechem, který získal prestižní titul Grand World Champion na World Sushi Cup Japan 2022. Jeho cesta k mistrovství vedla přes výuku od legendárních japonských mistrů, jako jsou Masayoshi Kazato, Tadashi Yamagata a Hirotoshi Ogawa. Po bohatých zkušenostech ze zahraničních restaurací působí již více než deset let v renomované restauraci YAMATO v Praze.
Jakub Horák
Ambasador nožů značky YAXELL, je prvním Evropanem, který získal titul mistra světa v japonské kuchyni na soutěži Washoku World Challenge. Jakub, pocházející z Plzně, se začal věnovat japonské kuchyni v patnácti letech a postupně si vybudoval renomé díky svému talentu a tvrdé práci. Po získání kuchařského stipendia v Japonsku, kde studoval a pracoval v prestižních restauracích, se stal uznávaným šéfkuchařem v restauraci Yamato v Praze. Nyní pracuje jako sous chef v michelinské restauraci Chakaiseki Akiyoshi v Paříži.
Tomáš "Fenix" Franek
Talentovaný kuchař a zakladatel unikátního gastronomického hudebního projektu Food Addictors, který spojuje vášeň pro gastronomii s hudbou a kreativní prezentací jídla. Působí také jako osobní kuchař a pořádá catringy.
Tomáš se dlouhodobě pohybuje ve světě kulinářství, kde ho charakterizuje inovativní přístup a důraz na detail. Jako hrdý majitel nožů Yaxell a nádobí Gastrolux se podílí na různých gastrofestivalech a kulinářských show, kde inspiruje svým jedinečným stylem a energií.
David Valíček
David, skvělý showman a vynikající kuchař, si své dovednosti piloval v mnoha světově uznávaných restauracích. Přesto nikdy nezapomněl na svůj sen – otevřít restauraci a pořádat kurzy vaření ve svém rodném regionu.
Dnes pořádá kurzy vaření, cateringy a pravidelně ho můžete potkat na spoustě zajímavých akcí. Jeho kreativita a vášeň pro gastronomii ho vedou nejen v kuchyni, ale i mimo ni a právě proto byl David jasnou volbou na našeho ambasadora.
Dominik Unčovský
Ambasador japonských nožů Yaxell, talentovaný šéfkuchař a vítěz českého kola nejprestižnější kulinářské soutěže na světě Bocuse d’Or. Jeho precizní přístup k vaření, smysl pro detail a vášeň pro gastronomii ho řadí mezi špičku české kuchařské scény.
Ondřej Molina
Šéfkuchař, osobní kuchař, influencer, člověk s mezinárodními zkušenostmi a ambasador řady HANA. Své dovednosti rozvíjel v Itálii, Velké Británii, na Novém Zélandu, v Německu i Londýně, přičemž několikrát působil v restauracích oceněných Michelinskou hvězdou. Ondra je významnou osobností na sociálních sítích a také zakladatel a moderátor gastronomického podcastu Fidel Gastro.
Stejně jako ostatní ambasadoři si i Ondřej pro svou práci vybírá špičkové kuchyňské nástroje, mezi které patří japonské nože Yaxell.
Petra Vindyšová
V současnosti působí jako chef v Etapa PG foodies. Kromě toho má svoji vlastní značku Mňam dočíči.