Nože a nádobí v rukách šéfkuchařů

Kristína Nemčková

Dlouholetá ambassadorka nožů YAXELL a vítězka 3. řady soutěže MasterChef Česko, kterou v roce 2019 vyhrála jako nejmladší vítězka v historii. Je autorkou kuchařské knihy #UPGRADE, za kterou ji magazín Forbes zařadil do prestižního výběru 30 pod 30.

Po zkušenostech v dvoumichelinské restauraci Story v Londýně pracovala jako zástupce šéfkuchaře (sous chef) v jedné z nejlepších restauraci na světě – třímichelinské Geranium v Kodani. Nyní působí v Japonsku a současně se podílí na otevření nové restaurace na Filipínách.

Lukáš Neckář

Ambasador japonských nožů Yaxell, šéfkuchař s bohatou praxí z luxusních pražských hotelů a odborník na asijskou kuchyni. Stojí za unikátním projektem Color Sushi, který propojuje tradiční sushi s moderním vizuálním pojetím. Podílel se na vzniku několika sushi bister a gastronomických projektů. Jeho precizní a vizuálně poutavé cooking show můžete zažít na gastrofestivalech i soukromých akcích.

Richard Tomáš

Richard Tomáš, mistr světa v sushi, se stal prvním Čechem, který získal prestižní titul Grand World Champion na World Sushi Cup Japan 2022. Jeho cesta k mistrovství vedla přes výuku od legendárních japonských mistrů, jako jsou Masayoshi Kazato, Tadashi Yamagata a Hirotoshi Ogawa. Po bohatých zkušenostech ze zahraničních restaurací působí již více než deset let v renomované restauraci YAMATO v Praze.

Jakub Horák

Ambasador nožů značky YAXELL, je prvním Evropanem, který získal titul mistra světa v japonské kuchyni na soutěži Washoku World Challenge. Jakub, pocházející z Plzně, se začal věnovat japonské kuchyni v patnácti letech a postupně si vybudoval renomé díky svému talentu a tvrdé práci. Po získání kuchařského stipendia v Japonsku, kde studoval a pracoval v prestižních restauracích, se stal uznávaným šéfkuchařem v restauraci Yamato v Praze. Nyní pracuje jako sous chef v michelinské restauraci Chakaiseki Akiyoshi v Paříži.

 

Tomáš "Fenix" Franek

Talentovaný kuchař a zakladatel unikátního gastronomického hudebního projektu Food Addictors, který spojuje vášeň pro gastronomii s hudbou a kreativní prezentací jídla. Působí také jako osobní kuchař a pořádá catringy.

Tomáš se dlouhodobě pohybuje ve světě kulinářství, kde ho charakterizuje inovativní přístup a důraz na detail. Jako hrdý majitel nožů Yaxell a nádobí Gastrolux se podílí na různých gastrofestivalech a kulinářských show, kde inspiruje svým jedinečným stylem a energií.

David Valíček

David, skvělý showman a vynikající kuchař, si své dovednosti piloval v mnoha světově uznávaných restauracích. Přesto nikdy nezapomněl na svůj sen – otevřít restauraci a pořádat kurzy vaření ve svém rodném regionu. 

Dnes pořádá kurzy vaření, cateringy a pravidelně ho můžete potkat na spoustě zajímavých akcí. Jeho kreativita a vášeň pro gastronomii ho vedou nejen v kuchyni, ale i mimo ni a právě proto byl David jasnou volbou na našeho ambasadora.

Dominik Unčovský

Ambasador japonských nožů Yaxell, talentovaný šéfkuchař a vítěz českého kola nejprestižnější kulinářské soutěže na světě Bocuse d’Or. Jeho precizní přístup k vaření, smysl pro detail a vášeň pro gastronomii ho řadí mezi špičku české kuchařské scény.

Ondřej Molina

Šéfkuchař, osobní kuchař, influencer, člověk s mezinárodními zkušenostmi a ambasador řady HANA. Své dovednosti rozvíjel v Itálii, Velké Británii, na Novém Zélandu, v Německu i Londýně, přičemž několikrát působil v restauracích oceněných Michelinskou hvězdou. Ondra je významnou osobností na sociálních sítích a také zakladatel a moderátor gastronomického podcastu Fidel Gastro.

Stejně jako ostatní ambasadoři si i Ondřej pro svou práci vybírá špičkové kuchyňské nástroje, mezi které patří japonské nože Yaxell.

Petra Vindyšová

Finalistka TOP 3 v populární soutěži MasterChef. Violoncelistka z Liberce, která umně propojuje tóny hudby a vynikajícího jídla. Absolventka stáže v Prague Michelin Star restaurant FIELD of chef Radek Kašpárek. Diváci ji znají i ze Snídaně s Novou.

V současnosti působí jako chef v Etapa PG foodies. Kromě toho má svoji vlastní značku Mňam dočíči.