Pánve pro indukční ohřev
Palačinky, lívance, topinky, ale třeba také dušená zelenina, guláš či řízek. To vše a mnohem víc připravíte na vysoce kvalitních pánvích na indukci Gastrolux. Indukční ohřev vyžaduje speciální nádobí, které díky svému materiálovému složení dovolí indukční technologii ohřát a uvařit jídlo. Pro maximální využití energie si vyberte ještě vhodnou skleněnou pokličku.
Vlastnosti pánví na indukci
- Prvotřídní kvalita
- Záruka na rovnost dna 25 let
- Nepřilnavá povrchová úprava
- Odolnost proti oděru
- Velmi pevné přichycení rukojetí
- Kulatý nebo hranatý tvar
- Vhodné i pro ostatní druhy ohřevu
- Šetří elektrickou energii
Různé druhy indukčních pánví Gastrolux
Pánvičky s nízkým okrajem jsou ideální pro přípravu palačinek, omelet, steaků, opékaných brambor, zkrátka pokrmů připravovaných neprudko. Nižší okraj dovoluje pohodlné použití obracečky a s ingrediencemi se při smažení snadněji manipuluje. Pánve s vysokým okrajem se hodí pro vaření gulášů, masových směsí, zeleniny, příloh apod.
Hranatá indukční pánev pak usnadňuje smažení řízků, které se do čtvercového tvaru lépe naskládají, případně umožňuje pečení lasagní, nákypů či buchet. Díky rukojeti odolné vůči vysokým teplotám se dá tento produkt bez obav vložit do trouby. Hranatou pánev ocení zejména ti, kdo vaří pro větší množství strávníků. Při srovnání s kruhovým nádobím má to hranaté se stejným průměrem mnohem větší objem.
Skvělé vychytávky
Každý kousek je k dostání v několika rozměrech, takže ať už vaříte jen pro sebe, pro dva nebo pro celou partu rodinných příslušníků či přátel, jistě si vyberete tu pravou pánev pro vás. Za zmínku stojí speciálně upravený horní okraj, který při vylévání obsahu zabraňuje potřísnění povrchu nádoby. Veškeré části včetně rukojetí jsou odolné vůči vysokým teplotám, takže je možné vložit je do rozpálené trouby. Ovšem pozor, indukční pánve Gastrolux jsou velmi návykové; už nikdy nebudete chtít jiné.
Čtvercový tvar pánve nejvíce oceníte při smažení řízků a pečení nákypů, lasagní a buchet....