Pánve wok pro indukční ohřev
Wok – kruhová hluboká tenkostěnná pánev – pochází z Číny. Na jihu Číny i na jihu, jihovýchodě a východě Asie je tento druh nádobí jedním z nejvyužívanějších kuchyňských potřeb. Ne nadarmo tedy indukční pánev wok Gastrolux najde největší uplatnění v čínské a asijské kuchyni při mnoha kulinářských technikách, jako je vaření, dušení, smažení, fritování, ale také příprava polévek nebo pražení ořechů či příprava popcornu. Pamatujte, že kvalitní pánev je základ; s ní jde vaření skoro samo.
Vlastnosti indukčních pánví wok
- Prvotřídní kvalita materiálů i zpracování
- Dlouhá životnost
- Záruka 25 let na rovnost dna
- Snadná údržba
- Zdravé vaření bez tuků
- Moderní design
- Odolnost vůči oděru
- Nepřilnavost
- Úspora energie
Zdravá příprava pokrmů
Pánev wok je ideální pro restování a minutkové vaření. Nepřilnavý povrch zajistí zdravou přípravu jídla bez tuků a připalování. Wok pánev má široký a zaoblený tvar, je hlubší než klasické pánvičky. Ingredience z ní tedy nevyskakují ani při rychlém míchání. Maso i zelenina si i po tepelné úpravě udrží svou barvu, chuť a zachová vitamíny. Hravě v ní připravíte i několik porcí pro větší rodinu. K míchání doporučujeme použití speciálních doplňků.
Inovativní technologie
Díky tepelně odolné rukojeti lze wok vložit i do trouby a použít k zapékání. Speciálně tvarovaný okraj zaručí, že se při vylévání obsahu nepotřísní venkovní povrch pánve. Před prvním použitím nádobí umyjte horkou vodou s trochou mycího prostředku. Po dobrém osušení vymažte tenkou vrstvou oleje nebo tuku. Nedoporučujeme mytí v myčce.
Pokud k vaření využíváte jiné zdroje tepla, než je indukce, mrkněte na nádobí pro běžný ohřev. Spotřebu energie výrazně snížíte použitím pokliček. Výrobce s více než padesátiletými zkušenostmi nabízí kromě pánví také hrnce, kastroly a rendlíky.