Yaxell Profi Broušení

Profesionální broušení nožů Yaxell pro naše zákazníky.

Broušení si objednáte dle potřeby, neplatíte žádné předplatné.

Tato služba je výhradně pro naše zákazníky a je určena pouze pro nože značky Yaxell.

Pro nové zákazníky je první broušení nožů zdarma - platí pro všechny zákazníky, kteří nakoupili po 1.1.2022.

Pro bližší informace klikněte níže na záložku "Popis".

 

Kód: 689/80
Značka: YAXELL
od 96 Kč
Délka čepele: 80 mm (okrajovací malý)
Skladem | 689/80
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
96 Kč
Délka čepele: 100 mm (okrajovací)
Skladem | 689/100
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
120 Kč
Délka čepele: 120 mm (univerzální)
Skladem | 689/120
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
144 Kč
Délka čepele: 125 mm (malý Santoku)
Skladem | 689/125
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
150 Kč
Délka čepele: 150 mm (filetovací malý, vykosťovací, kuchařský malý)
Skladem | 689/150
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
180 Kč
Délka čepele: 165 mm (Santoku, Nakiri 165 mm)
Skladem | 689/165
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
198 Kč
Délka čepele: 180 mm (filetovací, Nakiri 180 mm)
Skladem | 689/180
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
216 Kč
Délka čepele: 180 mm (nůž čínského šéfkuchaře)
Skladem | 689/181
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
216 Kč
Délka čepele: 200 mm (Kiritsuke, kuchařský)
Skladem | 689/200
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
240 Kč
Délka čepele: 215 mm (Konata)
Skladem | 689/215
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
258 Kč
Délka čepele: 230 mm (filetovací)
Skladem | 689/230
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
276 Kč
Délka čepele: 255 mm (kuchařský, filetovací)
Skladem | 689/255
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
306 Kč
Délka čepele: ulomená špička, vylomené ostří
Skladem | 689/ULO
Můžeme doručit do: 30.12.2024.
250 Kč

 

Jak to funguje?

  • Jednoduše si objednejte broušení vašich nožů na našem e-shopu.
  • My vám zašleme zpětnou obálku s ochrannými pouzdry.
  • Zpětnou obálku s noži odešlete zpět na naši adresu.
  • Vaše nože nabrousíme a pošleme je zpět.

Podrobný fotonávod najdete uvnitř zpětné obálky, kterou vám zašleme.

Broušení provádíme na profesionální brusce TORMEK T-8 od švédské firmy Tormek – světové jedničky v broušení, příp. na originální japonské vodní brusce RS-265.

Nebrousíme vroubkovaný nůž na pečivo, tento typ nože není třeba brousit.

 

Kolik stojí nabroušení?

Cena je 12 Kč/1 cm čepele, tzn., že např. nabroušení nože Santoku, který má čepel 16,5 cm stojí 198 Kč.

Nemusíte nic počítat, pouze v e-shopu zadáte, jaké nože chcete nabrousit, cena je uvedena u každého nože podle délky čepele.

K ceně broušení je potřeba připočíst ještě poštovné - vše opět vyberete při objednávce.

Pokud jste nože Yaxell zakoupili u nás, dostáváte jako bonus první broušení vašich nožů Yaxell ZDARMA. Do objednávky zadáte kód, který jste při koupi nožů obdrželi a zaplatíte pouze poštovné a balné.

Broušení zdarma obdrží i všichni naši „starší“ zákazníci, kteří uskutečnili nákup nožů Yaxell po 1.1.2022. Stačí nám poslat email s žádostí o zaslání slevového kódu ve výši 100 % na službu broušení na emailovou adresu info@hobbychef.cz.

 

Jak dlouho trvá nabroušení?

Nože obvykle nabrousíme a odešleme zpět do 2 pracovních dnů.

 

Jak poznám, že nože potřebují nabrousit?

Jednoduše - pokud nůž neprojede slupkou rajčete jak máslem, je potřeba jej nabrousit.

 

Jak často nože brousit?

To záleží na tom jak často noži krájíte, ale i např. na čem krájíte - my doporučujeme používat prkénka Hasegawa, která prodlužují životnost ostří až o 50%. Obecně ale můžeme říct, že nože Yaxell stačí nabrousit 1x za 1-2 roky. Během tohoto intervalu doporučuje udržování ostří japonským ostřičem Yaxell.

 

Mohu nabrousit nože ocílkou?

 Ocílka neslouží k broušení nožů, ale pouze  k "osvěžení" ostří, jak to často vidíte u kuchaře či řezníka, který než začne pracovat s nožem, tak použije ocílku. Co již nevidíte je, že každý kuchař či řezník si svoje nože pravidelně buď brousí sám nebo je dává profesionálně nabrousit.

 

Mohu si nechat nože Yaxell nabrousit i někde jinde?

Samozřejmě si můžete nechat nože Yaxell nabrousit i jinde. Nože Yaxell si zaslouží profesionální nabroušení. Správně nabroušený nůž je výsledkem dlouhé praxe a zkušeností. Nesprávné nabroušení Vám nůž může znehodnotit. U nás brousí vaše nože skuteční specialisté s mnohaletou praxí, kteří se učili u mistrů nožířů přímo v továrně Yaxell v Japonsku. Vaše nože  nabrousíme tak, že jejich ostří bude zcela srovnatelné s ostřím zcela nového nože.  

 

Proč nebrousíte i nože jiných výrobců?

Specializujeme se na broušení japonských nožů Yaxell, abychom zaručili výhradní péči a kvalitu pro naše zákazníky. Nože z méně kvalitní oceli často rychle ztrácejí ostří, což by mohlo vést k nespokojenosti a negativním recenzím. Proto se soustředíme na Yaxell nože, u kterých můžeme zaručit dlouhodobou spokojenost a 100% kvalitu.

 

Opravíte i poškozený nůž?

Pokud se vám stala nehoda a máte vylomený kousek ostří nebo ulomenou špičku, nic se neděje. Každou nedokonalost dokážeme opravit tak, že nůž bude jako nový. Objednejte si opravu na našem e-shopu a my se o vše postaráme.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Yaxell Corporation převzal tradiční dovedností starých kovotepců a tvorbě profesionálních kuchyňských nožů se věnuje již od založení společnosti v roce 1932. Spojuje nejmodernější technologie a nepřekonatelné zkušeností tradičních řemeslníků. Noże Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů.

Prvotřídní systém provozní kontroly zaručuje nejvyšší kvalitu každé položky opouštějící závod. Vlastní oddělení plánování a vývoje výrobků zohledňuje zkušenosti amatérských i profesionálních uživatelů z celého světa, na jejichž základě pak zruční řemeslníci zhotovují jedinečné výrobky. Japonské nože nalézají celosvětové uznání a společnost Yaxell patří mezi pět největších výrobců nožů na světě, na trh dodává každoročně asi 3–4 miliony nožů. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné. Takový originál můžete mít doma i vy!

Zpět do obchodu