Yaxell RAN PLUS Nakiri nůž 菜切
NOVÝ MODEL! Nůž pro krájení ovoce a zeleniny na dlouhé nudličky, malé kostky apod.
Délka čepele: 165 mm
Pravý japonský kuchyňský nůž z damaškové oceli.
Vyrobeno v Japonsku.
Kategorie: | YAXELL nože |
---|---|
Záruka: | 20 let |
Délka čepele: | 165 mm |
Damascénská ocel: | 69 vrstev |
Odborník na zeleninu
Nakiri 菜切 doslova znamená v japonštině „zeleninový nůž“ a je ideální pro přípravu zeleniny v domácnosti. Díky svému specifickému obdélníkovému tvaru, umožňuje Nakiri efektivně a precizně krájet ovoce a zeleninu na dlouhé nudličky, malé kostky nebo dokonce na jemné julienne proužky. Jeho rovná čepel se dokonale hodí k práci s různými druhy zeleniny a nabízí vynikající kontrolu při krájení bez nutnosti tahání či tlačení. Nakiri je kombinací mezi kuchařským nožem a zeleninovým sekáčkem.
Proces výroby japonské damaškové oceli
Proces výroby damaškové oceli vychází z tradiční japonské techniky pro výrobu samurajských mečů. Výroba spočívá ve spojení velmi tvrdé vysokouhlíkaté oceli a houževnaté nízkouhlíkaté, které se opakovaně překládají. Následuje opakované zahřívání a šokové zmražení čepele. Výsledkem je mimořádně tvrdá a současně houževnatá ocel, která má dokonalé ostří a nikdy nekoroduje. Středová ocel VG10, s tvrdostí 60-61 HRC, zajišťuje výjimečnou odolnost a dlouhotrvající ostrost nože.
Jedinečná kresba nože
Japonské nože Yaxell jsou z damaškové oceli. Proto když se na závěr čepel opískuje, díky odlišné tvrdosti dojde k odhalení krásné kresby střídajících se vrstev oceli. Řada RAN PLUS má celkem 69 vrstev damaškové oceli, díky čemuž každý nůž získává svůj jedinečný vzor. Neexistují dva nože, které by byly stejné, proto je každý nůž jedinečný a jedině váš!
Rukojeť z micarty
Micarta je extrémně odolný a zároveň lehký materiál s trvanlivostí desítek let. Na rozdíl od dřeva neabsorbuje vodu, ani nepobírá pachy a není potřeba se o něj jakkoli starat. Rukojeť z micarty nabízí vynikající ergonomii a pevný úchop, i když máte vlhkou či mastnou ruku. S čepelí je spojena nekorodujícími nýty.
Ruční gravírování japonským mistrem
Na každém noži jsou ručně vygravírovány znaky „超多層鋼“, které znamenají “více vrstvá ocel”. Gravírování dodává každému noži jedinečný charakter a je odrazem odedávna ceněné japonské zručnosti, která vyžaduje léta praxe.
Více než jen partnerství
Se společností Yaxell mámé už léta nadstandartně přátelské vztahy a pravidelně se setkáváme, nejčastěji v japonském městě Seki, které je jejím sídlem. Seki je srdcem japonského nožířského průmyslu a celé nožířské tradice. Každoročně se zde také koná festival nožů tzv. Hamono matsuri 刃物まつり
Doporučené použití a péče o japonské nože Yaxell:
- Japonské nože Yaxell používejte pouze na krájecím prkénku (doporučujeme speciální japonské prkénko HASEGAWA)
- Nože nepoužívejte ke krájení zmražených potravin.
- Japonské nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
- Nůž po použití očistěte vodou a otřete suchou útěrkou.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Balení:
Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, kterou zároveň můžete použít jako pouzdro na nože.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Yaxell Corporation převzal tradiční dovedností starých kovotepců a tvorbě profesionálních kuchyňských nožů se věnuje již od založení společnosti v roce 1932. Spojuje nejmodernější technologie a nepřekonatelné zkušeností tradičních řemeslníků. Noże Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů.
Prvotřídní systém provozní kontroly zaručuje nejvyšší kvalitu každé položky opouštějící závod. Vlastní oddělení plánování a vývoje výrobků zohledňuje zkušenosti amatérských i profesionálních uživatelů z celého světa, na jejichž základě pak zruční řemeslníci zhotovují jedinečné výrobky. Japonské nože nalézají celosvětové uznání a společnost Yaxell patří mezi pět největších výrobců nožů na světě, na trh dodává každoročně asi 3–4 miliony nožů. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné. Takový originál můžete mít doma i vy!